Sting 3.0

May
27
2024
Zagreb, HR
Zagreb Arena
Share

Sting u Areni Zagreb guštao u hrabroj svirci trija i izvlačio pjesme iz šešira...


Sting se sa dvojicom pobočnika još više pokazao kao vrhunski instrumentalist, i pjevač dakako, a bili su toliko dobri da je često bilo nevjerojatno kako samo trojica mogu ovako "napuniti" zvuk i odsvirati raznovrstan koncert.


Samo godinu i pol nakon zadnjeg nastupa u Areni Zagreb Sting je opet privukao oko 15 tisuća ljudi u dvoranu, bez obzira što dvije večeri kasnije svira i u Ljubljani. Bila je to hrabra odluka organizatora, jer obično se na trunejama "odmaraju" i propuštaju gradovi gdje su koncerti održani prethodno, ali tribine su bile pune na obje razine, a i parket gusto popunjen do iza mikspulta.


Najveća razlika bila je to što na aktualnoj turneji "3.0" Sting nastupa u formaciji trija, samo sa gitaristom Dominicom Millerom i bubnjarom Chrisom Maasom, pa se takoreći vratio u vrijeme Policea, makar formalno. Ujedno je to bila i najveća prednost i zanimljivost koncerta, jer je u nešto više od sto minuta nastupa sa 22 pjesme pokazao užitak svirke u malom kombu, gdje nema skrivanja, dugih solaža ili dionica pratećih pjevača, klavijatura, udaraljkaša i "punjenja" vremena. U ponedjeljak navečer Sting se sa dvojicom pobočnika još više pokazao kao vrhunski instrumentalist, i pjevač dakako, a bili su toliko dobri da je često bilo nevjerojatno kako samo trojica mogu ovako "napuniti" zvuk i odsvirati raznovrstan koncert. Dodatnim zalaganjem, rekli bismo, ali i sjajnim materijalom i aranžmanima pjesama u kojima je svatko morao dati najviše.


Uveo je Sting ove godine i neke pjesme Policea poput uvodne "Voices Inside My Head" koju nije svirao od 2006., "Never Coming Home" od 2012. ili "Synchronicity II" od 2018., želeći osvježiti repertoar u kojem ima toliko hitova da je možda i njemu postalo dosadno. "Znam kako početi koncert, znam kako završiti, ali ne znam što napraviti u sredini", rekao je u jednom trenutku (i dakako lagao), pa su, da stvar bude još zanimljivija, desetak pjesama srednjeg dijala nastupa odsvirali izvlačeći imena pjesama na papirićima u šeširu, što svaki koncert čini različitim. Sve je Sting napravio da mu bude zanimljivije, a i publici - mada su ju, čini mi se, zamorile neke manje poznate pjesme, jer znaju samo hitove - te pritom kao vrhunski basist odsvirao koncert na kojem bi i samo njegov rad na četiri žice pokazao strast muziciranja pop zvijezde i autora koji na toj poziciji nije nimalo slučajno.


(c) Večernji list by Slavni Glazbenik

Comments
0

PHOTOS

img
img
img
img